FAQ

Vad gör ert företag?

Vi är en industrisäkerhetsleverantör. Vi levererar säkerhetsskyltar, rörmärkning, sjösäkerhetsskyltsystem och mycket mer.

Vart är ert företag?

Vi är ett finskbaserat företag och har vårt kontor och produktionsanläggning i Ekenäs, Finland.

Vad är era leveranstider?

Vi strävar efter snabba leveranser, vanligtvis är vår leveranstid 2-4 arbetsdagar, men kan vara längre beroende på projektets omfattning.

Vad har Signwell för certifikat?

Vi är DNV-certifierade för att utföra Low Location Light-mätningar. Vi har produktionscertifikatet 3M Matched Component System (MSC).

Gör ni kundanpassad säkerhetsskyltning?

Ja det gör vi. Vi tillverkar kundanpassade säkerhetsskyltar, t.ex. kombinationsskyltar med egen text och valda säkerhetssymboler enligt ISO 7010. Se vår industrikatalog.

Industri

Rörmärkning

Vilken sorts rörmärkning borde jag använda?

Att välja kvaliteten på rörmärkningen beror på flera faktorer. Kommer rörmarkeringarna att finnas i utomhusutrymmen, är klimatet extremt, är ledningen varm och eller oljig? Högklassig eller bracket metod rörmärkningskvalitet rekommenderas. Standardkvaliteten är medelmåttig, det vill säga lämplig för de flesta rörledningar inomhus och utomhus. Economy rörmärkning är lämplig för korttidsanvändning och inomhusutrymmen.

Säkerhetsskyltar (Industri)

Vilka material är era säkerhetsskyltar gjorda av?

Våra säkerhetsskyltar är huvudsakligen gjorda av styv PVC som sträcker sig från 1 mm till 2 mm i tjocklek.
Våra säkerhetsskyltar kan även tillverkas av aluminium och aluminiumkomposit eller Pet-X (PVC-fri och halogenfri) på begäran.

Hur beställer jag säkerhetsskyltar?

Vi rekommenderar att du använder vår Signwell Industri-katalog för att se vilka produkter du behöver. Via e-post, med hjälp av våra produktkoder, beställer du enkelt skyltar från oss. Kontakta oss på info@signwell.fi och berätta följande.
Storlek på skylten.
2. Skyltens kod från vår katalog https://signwell.fi/wp-content/uploads/2022/10/Signwell_Industry_Catalog_2023ENG.pdf (Engelska) till exempel har denna skylt nedan koden W001.


3. Material till exempel PVC-tjocklek är inte nödvändigt men kan specificeras.
4. Laminerad eller olaminerad.
5. Foto av skylten är till stor hjälp för oss om det är en anpassad skylt.

Om du inte riktigt vet vad du behöver kontakta oss på info@signwell.fi och förklara din situation så hjälper vi alltid gärna till.

Vilka är de olika säkerhetsskyltarna?

Det finns många olika säkerhetsskyltar men här är de vanligaste.

Obligatoriska skyltar ger råd i speciella situationer som att använda skyddsutrustning. Bakgrunden är vit med symbolen vit och insidan av en blå cirkel. Om text ingår är den vit inuti en blå ruta.

Varningsskyltar varnar för fara och syftar till att förhindra olyckor. Bakgrunden är vit med symbolen placerad inuti en gul triangel och text om den ingår är svart och placerad inuti en gul ruta.

Förbudsskyltar förmedlar information om föreskrifter och förbud som syftar till att förhindra skadligt beteende. Bakgrunden är vit med symbolen placerad inuti en röd förbudscirkel och text om den ingår är svart och placerad inuti en röd ruta.

Vad är utrymmningsskyltar?

Utrymningsskyltar är gjorda för att visa dig omedelbart på ett enkelt och begripligt sätt den snabbaste utrymningsvägen i händelse av en nödsituation.

Vad är utrymmningsskyltar lagade av?

Våra skyltar är gjorda av aluminium, fotoluminescerande plast och det finns även elektriska skyltar.
Läs mer om våra utrymmningsskyltar i vår IMO-katalog från sidan 59 https://signwell.fi/wp-content/uploads/2022/10/IMO-Catalogue_2023-2024_-Signwell-1.pdf (Engelska)

Tankmärkning

Vilka material används för tankmärkning?

Vår tankmärkning är gjord av aluminium, vinyl/klistermärke, aluminiumkomposit och plast. Materialet beror på tankens yta och placering.

Vad är tankmärkning egentligen?

Tankmärkning är en säkerhetsmärkning som ska fästas på sidan av tanken/tankarna. Märkningen ska innehålla följande information: innehåll, kapacitet/kubikvolym, position/tanknummer och eventuella farliga egenskaper. Markeringarna måste placeras för optimal synlighet.

Sjöfart

IMO Säkerhetsskyltar (Sjöfart)

Väd är IMO skyltar?

IMO-skyltar är de standardiserade säkerhetsskyltarna för marinindustrin och används för sjöfartsindustrin, båtar, fartyg och färjor. Våra IMO-skyltar är gjorda av PETX och högkvalitativt aluminium beroende på ditt behov. Våra IMO-skyltar kommer också med en baksida av dubbelhäftande tejp för enkel installation.

Vad är PETX och varför ska jag välja det?

Vi rekommenderar PETX eftersom den är 100 % återvinningsbar, flamskyddad, halogenfri och har en glansig högkvalitativ yta med lång livslängd.

Low Location Lighting

Vad är LLL och Led-LLL?

LLL eller Low Location Lighting är en del av utrymningsvägssystemet ombord på ett fartyg som transporterar fler än 36 passagerare enligt lag.
Läs gärna mer om LLL och Led-LLL i vår IMO-katalog från sidan 65 https://signwell.fi/wp-content/uploads/2022/10/IMO-Catalogue_2023-2024_-Signwell-1.pdf (Engelska)

Vilka certifikat har Led-LLL?

LED Low Location Light-systemet är DNV-certifierat.

Behöver jag göra något efter en installation av din LLL/Led-LLL?

Det enda du behöver göra är att förnya ditt LLL-certifikat en gång vart femte år. Det är också obligatoriskt enligt IMO RESOLUTION A.752(18).

Vilken är den senaste standarden inom sjöfarts rörmärkning?

ISO 20560-1 är den senaste standarden. (Uppdaterat 12.2022)

Vad är skillnaden mellan Polyespro, Standard och Economy rörmärkning?

Polyespro: är den högsta kvalitetsrörmärkningen på marknaden idag. Polyespro har en hög temperaturbeständighet, lång livslängd och perfekt färgbeständighet.

Standard: standardrörmärkning är en laminerad rörmärkning som använder sandwichtekniken och är utmärkt för både inomhus- och utomhusbruk.

Economy: är en olaminerad version av rörmärkning. Rekommenderad användning av denna tejp är inomhus men den kan användas utomhus också med en kortare livslängd.

Mer information finns i vår IMO-katalog från sidan 162 https://signwell.fi/wp-content/uploads/2022/10/IMO-Catalogue_2023-2024_-Signwell-1.pdf (Engelska)

Vad är SOLAS-Safety tapes?

SOLAS-Safety tapes är tejp som hjälper dig med allt från rörtätning till stopp av korrosion.
Läs gärna mer om våra SOLAS-Safety tapes på vår hemsida: https://signwell.fi/en/products/solas-tapes-products/ Du kan också läsa om dem i vår IMO-katalog från sidan 34.

Business

Lagar ni rollups?

Ja det gör vi, vi uppdaterar även gamla. Du kan få högkvalitativa rollups i en mängd olika storlekar för kontor, mässor och utställningar. Våra rollups är lätta att bära och lätta att använda. Du får en så kallad lättburen väska med varje rollup du köper.

Vad är snap frames?

Snap frames är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att sätta upp nödutgångsplaner, områdeskartor, marknadsföringsaffischer och mycket mer. Snap frames är tillverkade av extruderad aluminium och är därför långvariga och hållbara. Det är också ett lättåtervinningsbart och miljövänligt val. Snap frames finns i många olika storlekar från A0 – A5.

Finns det något att bekämpa elfordons-bränder på marknaden idag?

Ja det finns! Fire isolator är det snabbaste sättet att bekämpa elfordons-bränder på marknaden idag, du kan läsa mer om Fire isolator här https://signwell.fi/tuoteluettelot/ eller på deras hemsida www.fireisolator.com.

Beställ vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.