FAQ

Tämä on yksinkertainen usein kysytty kysymys yleisimmistä saamistamme kysymyksistä. Tämä FAQ on jaettu tuotteidemme eri osa-alueisiin, kuten Marine, Industry, Business ja myös joihinkin muihin alakategorioihin. (Päivitetty: 01.2024)

Mitä Signwell tekee?

Olemme ammattimainen teollisuus- ja meriturvallisuustoimittaja. Toimitamme turvakyltit, putkimerkinnät, meriturvallisuusopasteet ja paljon muuta kaikkialle maailmaan.


IMO LUETTELO

Maritime, Marine, ISO

INDUSTRY LUETTELO

Missä Signwell perustuu?

Olemme suomalainen yritys ja meillä on toimistomme ja tuotantolaitoksemme Tammisaaressa, Suomessa.

Mitkä ovat toimitusajat?

Pyrimme nopeisiin toimituksiin, yleensä tuotantoaikamme on 1-4 arkipäivää, mutta voi olla pidempikin projektin laajuudesta riippuen, jos tarvitset hinta-arvion, ota yhteyttä info@signwell.fi

Mikä on paras tapa ottaa yhteyttä?

You can find our contact information on our Contact page.
On Email we always try to answer the same day but this might vary due to workload and holidays.

Löydät yhteystietomme Yhteystiedot sivultamme.
Sähköpostiin pyrimme vastaamaan aina samana päivänä, mutta tämä voi vaihdella työmäärän ja lomien vuoksi.

Mitä sertifikaatteja Signwellillä on?

We are DNV certified to carry out Low Location Light (LLL) measurements. We do have the 3M Matched Component System (MSC) production certificate.

Olemme DNV-sertifioituja suorittamaan Low Location Light LLL mittauksia. Meillä on 3M Matched Component System (MSC) tuotantotodistus.

Teetkö mukautettuja turvakylttejä?

Yes, we do. We produce custom made safety signs, e.g. combination signs with your own text and chosen safety symbols according to ISO 7010. Please check out our INDUSTRY and IMO catalogue for more information about our products. You can also contact us at info@signwell.fi for help with your signage needs.

Kyllä, me teemme. Valmistamme mittatilaustyönä turvakylttejä mm. yhdistelmäkyltit omalla tekstilläsi ja valituilla turvasymboleilla ISO 7010:n mukaan. Katso TEOLLISUUS– ja IMO luettelostamme lisätietoja tuotteistamme. Voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen info@signwell.fi saadaksesi apua kylttitarpeisiisi.

IMO CATALOGUE

Maritime, Marine, ISO

INDUSTRY CATALOGUE

Industry

Putkistomerkintä

Millaista putkimerkintää minun pitäisi käyttää?

Putken merkinnän laadun valinta riippuu useista tekijöistä. Ovatko putkimerkinnät ulkotiloissa? Onko ilmasto äärimmäinen? Onko putki kuuma ja öljyinen? Tällöin suositellaan Premium putkimerkinnän laatua. Standard putkimerkintä on keskinkertainen, eli sopii useimpiin sisä- ja ulkoputkiin. Economy putkimerkintä soveltuu lyhytaikaiseen käyttöön ja sisätiloihin.

Myös kiinnikkeiden sisällä oleva putkimerkintä on saatavana ja se korvaa erinomaisen korkealaatuisen putkimerkinnän. Kiinnikkeiden sisällä oleva putkimerkintä voidaan tehdä lisävarusteena, jos tarvitset putkimerkintöjä usein tai kerta-asennuksena.

Mikä on nykyinen putkimerkintästandardi?

Nykyinen putkimerkintästandardi, jota noudatamme ja olemme olleet mukana kehittämässä, on
PSK0903. Lue lisää PSK0903:sta TEOLLISUUS luettelostamme tai lähetä meille kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen info@signwell.fi.

Turvallisuuskyltit (Industry)

Mistä materiaaleista turvakylttisi on tehty?

Turvakyltimme valmistetaan pääosin jäykästä PVC:stä, jonka paksuus vaihtelee 1–2 mm.
Turvakyltimme voidaan pyynnöstä valmistaa myös alumiinista ja alumiinikomposiitista tai Pet-X:stä (PVC-vapaa ja halogeeniton).

Kuinka tilaan turvakyltit?

Suosittelemme, että käytät Signwell TEOLLISUUS luetteloamme nähdäksesi, mitä tuotteita tarvitset. Sähköpostitse käyttämällä tuotekoodejamme tilaat meiltä helposti kylttejä. Ota yhteyttä info@signwell.fi ja kerro meille seuraavasti.
1. Kyltin koko.
2. Kyltin koodi TEOLLISUUS luettelostamme, esimerkiksi tämän alla olevan kyltin koodi on W001.


3. Materiaalin esim. PVC paksuus ei ole välttämätön, mutta se voidaan määrittää.
4. Laminoitu tai laminoimaton.
5. Valokuva kyltistä on meille erittäin hyödyllinen, jos se on mukautettu kyltti.

Jos et tarkalleen tiedä mitä tarvitset, ota meihin yhteyttä info@signwell.fi ja kerro tilanteestasi, autamme aina mielellämme.

Mitkä ovat erilaiset turvamerkit?

On olemassa monia erilaisia turvallisuusmerkkejä, mutta tässä on yleisin.

Ohje- ja määräyskilvet neuvovat erityistilanteissa, kuten suojavarusteiden käytössä. Tausta on valkoinen ja symboli on valkoinen ja sinisen ympyrän sisällä. Jos tekstiä on mukana, se on valkoinen sinisen laatikon sisällä.

Varoituskyltit varoittavat vaaroista ja pyrkivät ehkäisemään onnettomuuksia. Tausta on valkoinen ja symboli on sijoitettu keltaisen kolmion sisään ja teksti, jos se on mukana, on musta ja sijoitettu keltaisen laatikon sisään.

Kieltokyltit välittävät tietoa säännöksistä ja kielloista, joilla pyritään estämään haitallista toimintaa. Tausta on valkoinen ja symboli on sijoitettu punaisen kieltoympyrän sisään ja teksti, jos se on mukana, on musta ja asetettu kieltoympyrän alle.

Mitkä ovat poistumisreitti kilvet?

Poistumisreitti kilvet on tehty näyttämään sinulle nopeasti helposti ja ymmärrettävästi nopein poistumistie hätätilanteessa.

Mistä poistumisreittikyltisi on tehty?

Poistumisreittikyltimme on valmistettu Alumiinista, Fotoluminesoiva muovista, ja siellä on myös sähköisiä poistumisreittejä.
Lue lisää pakoreittikylteistämme IMO luettelostamme sivulta 59.

Säiliökilvet & Merkintä

Mitä materiaaleja käytetään säiliön merkitsemiseen?

Valmistamme säiliöiden merkinnät Alumiinista, Vinyylistä/Tarrasta, Alumiinikomposiitista ja Muovista. Materiaali riippuu säiliön pinnasta, sijainnista ja koosta.

Mitä tankin merkinnät tarkalleen ottaen ovat?

Tank marking is a safety marking that should be affixed to the side of the tank(s). The marking should contain the following information: content, capacity/cubic volume, position/tank number and any hazardous characteristics. The markings must be placed for optimal visibility.

Säiliön merkintä on turvamerkintä, joka tulee kiinnittää säiliön (säiliöiden) kylkeen. Merkinnässä tulee olla seuraavat tiedot: sisältö, tilavuus/kuutiotilavuus, sijainti/säiliön numero ja mahdolliset vaaralliset ominaisuudet. Merkinnät on sijoitettava optimaalisen näkyvyyden takaamiseksi.

Maritime

IMO Turvallisuuskyltit (Maritime)

Mitä ovat IMO-merkit?

IMO-kyltit ovat meriteollisuuden standardoituja turvakylttejä, ja niitä käytetään laivateollisuudessa, veneissä, laivoissa ja lautoissa. IMO-kyltimme on valmistettu PETX:stä ja korkealaatuisesta alumiinista tarpeidesi mukaan. IMO-kyltteissämme on myös kaksipuolinen teippi, joka helpottaa asennusta.

Mikä on PETX ja miksi minun pitäisi valita se?

Suosittelemme PETX, koska se on 100 % kierrätettävä, palosuojattu, halogeeniton ja sillä on korkealaatuinen kiiltävä pinta ja pitkä käyttöikä.

Mitkä ovat poistumisreitti kilvet?

Poistumisreitti kilvet on tehty näyttämään sinulle nopeasti helposti ja ymmärrettävästi nopein poistumistie hätätilanteessa.

Mistä poistumisreittikyltisi on tehty?

Poistumisreittikyltimme on valmistettu Alumiinista, Fotoluminesoiva muovista, ja siellä on myös sähköisiä poistumisreittejä.
Lue lisää pakoreittikylteistämme IMO luettelostamme sivulta 59.

Putkisto Merkintä Ja Meriteipit

Mikä on uusin standardi meriputkien merkinnöissä?

ISO 20560-1 on uusin standardi.

Mitä eroa on Polyespro-, Standard- ja Economy-putkimerkinnöillä?

Polyespro: on markkinoiden laadukkain putkimerkintä. Polyesprolla on korkean lämpötilan kestävyys, pitkä käyttöikä ja täydellinen värinkesto.

Standard: standardi putkimerkintä on laminoitu putkimerkintä sandwich-tekniikalla ja sopii erinomaisesti sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Economy: on laminoimaton versio putkimerkinnöistä. Tätä teippiä suositellaan käytettäväksi sisätiloissa, mutta sitä voidaan käyttää myös ulkona lyhyemmällä käyttöiällä.

Lisätietoja löytyy IMO luettelostamme sivulta 162.

Mitä ovat SOLAS-turvallisuusteipit?

SOLAS-turvallisuusteipit ovat teippejä, jotka auttavat sinua kaikessa putkien tiivistämisestä korroosion estämiseen.

Voit lukea lisää SOLAS-turvallisuusteipeistämme verkkosivuiltamme täältä. Voit lukea niistä myös IMO luettelostamme sivulta 34.

Low Location Lighting Systems

Mikä on LLL ja LED-LLL?

LLL eli Low Location Lighting on osa yli 36 matkustajaa kuljettavan laivan pakotiejärjestelmää.

Voit lukea lisää LLL:stä ja Led-LLL:stä IMO luettelostamme sivulta 65 tai tuotesivultamme täältä.

Miten LED-LLL toimii?

LS LED Low Location Lighting (3L) -järjestelmä on täysin itsenäinen järjestelmä, joka koostuu LED-ohjauslinjoista, joita kutsutaan loputtomiin kokoonpanoihin LED-kylteistä, jotka voidaan integroida järjestelmään. Erilaisia alumiiniprofiileja kaikkiin asennustarkoituksiin ja virtalähteitä akkuvarmistuksella tai ilman, jotka pystyvät syöttämään yli 1000 m 3L LED-nauhaa ja LED Low Location Light -järjestelmämme on yhteensopiva yleisimpien asennettujen 3L-järjestelmien kanssa.

Mitä sertifikaatteja LLL:llä on?

LED LLL -järjestelmä täyttää seuraavissa julkaisuissa määritellyt ympäristöolosuhteet ja testausmenettelyt:
– IEC Pub. 598-2-22
– Säännös sähkölaitteiden osien tyyppitestien suorittamisesta
– Instrumentointi- ja automaatiolaitteiden tyyppihyväksyntä, DNV.
– Tyyppihyväksyntäjärjestelmä, Lloyds Register (LR)

Pitääkö minun tehdä jotain LLL/Led-LLL:n asennuksen jälkeen?

Only thing you need to do is to renew your LLL certificate once every 5 years. It is mandatory according too IMO RESOLUTION A.752(18).

Ainoa asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on uusia LLL-todistuksesi kerran 5 vuodessa. Se on pakollinen myös IMO:n PÄÄTÖSLAUSELMAN A.752(18) mukaisesti.

Voitko Signwell tehdä LLL-tarkastuksen?

Joo! Signwell on DNV-sertifioitu LLL-tarkastaja.

Business

Teetkö rolluppeja?

Yes we do we also update old ones. You can get high quality rollups in a lot of different sizes for offices, fairs and exhibitions. Our rollups are easy to carry and easy to use. You will get an so called easy to carry bag with every rollup you buy.

Kyllä, päivitämme myös vanhoja. Saat laadukkaita rolluppeja useassa eri koossa toimistoihin, messuihin ja näyttelyihin. Rollupimme ovat helppoja kuljettaa ja helppokäyttöisiä. Jokaisen ostamasi rollupin mukana saat. helppokäyttöisen laukun.

Mitä ovat Snap frames?

Snap frames ovat helppokäyttöinen työkalu, joka auttaa sinua laatimaan hätäuloskäyntisuunnitelmia, aluekarttoja, markkinointijulisteita ja paljon muuta. Snap frames on valmistettu suulakepuristetusta alumiinista ja ovat siksi pitkäikäisiä ja kestäviä. Se on myös helposti kierrätettävä ja ympäristöystävällinen valinta. Snap frames on saatavana useita eri kokoja A0 – A5.

Onko sinulla business luetteloa?

Tällä hetkellä emme, mutta se on työn alla!

Mikä on Vista Systems?

Vista on maailman johtava kylttiratkaisu. Vistasta löytyy useita eri malleja ja kokoja kaikkiin tarpeisiisi. Lue lisää Vistasta TEOLLISUUS luettelostamme tai ota yhteyttä osoitteeseen info@signwell.fi saadaksesi tarkempia tietoja Vistasta.

Voidaanko Vista Systems -järjestelmiä käyttää ulkona?

Joo! Vista Systems soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön hyvien materiaalien käytön ansiosta, mikä tekee Vistasta erittäin pitkäikäisen järjestelmän.
Vista Systems on myös helppo kierrättää puhtaiden materiaaliensa ansiosta.

Onko markkinoilla tänään jotain sähköautopalojen torjumista?

Kyllä on! Fire isolator on markkinoiden nopein tapa sammuttaa sähköpaloja tänään, voit lukea lisää Fire Isolatorista täältä Tuoteluettelot tai suoraan osoitteesta www.fireisolator.com.

Tilaa uutiskirjeemme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.