Sähköajoneuvojen tulipalojen hallinta Fire Isolator konseptilla

24.11.2022
Fire Isolator
Fire Isolator Fire blanket

FIRE⚡️ISOLATOR on konsepti sähköautojen tulipalojen eristämiseen ja sammuttamiseen perustuen parhaisiin käytäntöihin ja live-testaukseen. Yleisesti ottaen sähköautojen tulipalojen sammuttamiseen tai hallintaan ei ole yhtä ainoaa ratkaisua, kuten kaikki tämän tyyppisiä autopaloja käsittelevät palomiehet voivat vahvistaa. Sähköautojen tulipalojen tehokas eristäminen ja sammuttaminen vaatii useita erilaisia ​​menetelmiä sähköautoissa olevien litiumioniakkujen ansiosta. Sähköauton on päätyttävä konttiin joka on täytetty vedellä, mutta FIRE⚡️ISOLATOR-konseptin avulla voidaan tehdä paljon etukäteen vahinkojen minimoimiseksi. Sähköautojen tulipalojen torjunta Fire Isolator -konseptilla on testattu perusteellisesti ja osoittautunut tehokkaaksi.

Miksi Fire Isolator – Sähköajoneuvojen tulipalot ovat ongelma

Auton nopea poistaminen tai vedellä täytetyn altaan/ kontin tuominen sisään ei ole mahdollista lautalla tai parkkipaikalla tai vilkkaalla kadulla. Se, mitä loimme Fire Isolatorilla, oli palon eristäminen ja sen pitäminen hallinnassa, kunnes lautta saapuu satamaan tai sähköautopalon sattuessa parkkipaikalla, kunnes auto voidaan turvallisesti poistaa tai upottaa konttiin.

Fire Isolator Aerosol unit
Fire Isolator aerosol unit

Fire Isolator -konseptin vaiheet

Sähköauton tulipalon syttyessä on ensimmäinen asia peittää palava ajoneuvo erityisellä korkean lämpötilan huovallamme VR0906Li mallilla. Tämä peitto on kehitetty erityisesti sähköautojen paloja varten. Tämä on uudelleenkäytettävä (arviolta 6-7 kertaa) ja ISO-testattu peitto, joka kestää litiumpaloja (huippu) 1600 Celsius-astetta ja 1100 Celsius-astetta jatkuvasti. Kun tämä on tehty, henkilöstö voisi/pitäisi peittää myös ympäröivät ajoneuvot lisävaurioiden estämiseksi.

Aseta seuraavaksi Fire Isolator -aerosoliyksikkö palavan ajoneuvon alle. Aktivoinnin jälkeen syntyy aerosolipilvi, joka laajenee volyymillisesti, täyttää tilan ja saostaa liekit. Näiden aerosoliyksiköiden vaikutus oli optimaalinen (kuten koimme testiemme aikana), kun ne aktivoitiin suljetussa tilassa; sammutuspeiton ääressä auton päällä. Viimeinen askel konseptissamme on vesisumuputki, jolla suihkutamme vesisumua peiton päälle (auton alla) savun muodostumisen minimoimiseksi. Tästä huolimatta on vähitellen tulossa paras käytäntö suihkuttaa vesisumu peiton päälle jo ennen aerosoliyksiköiden käyttöönottoa. Tämä johtuu siitä, että vesisumu sulkee peiton entisestään, mikä tekee aerosoliyksiköiden vaikutuksesta optimaalisemman. Saimme tämän palautteen korealalaisilta ja taiwanilaisilta palomiehiltä, ​​jotka suorittivat konseptin live-testejä, ja se on nyt paras käytäntö.

Fire Isolator -konsepti – yhteenveto

FIRE⚡️ISOLATOR-konsepti koostuu kolmesta testatusta ja todistetusta elementistä, jotka yhdessä käytettyinä tuottavat parhaat tulokset sammutettaessa sähköajoneuvojen tulipaloja parkkihallissa, autotallissa tai lautoilla:

1. Korkean lämpötilan kestävän auton palopeiton (jopa 1600 astetta C°, testattu ISO EN 13501-1 mukaan) käyttö hapen poistamiseksi, tukahduttaen tulen hitaasti. Huomaa, että peitto EI tapa akussa olevaa tulta. Se mahdollistaa tilanteen hallinnan.

2. Aerosoliyksiköiden käyttö, joka katkaisee liekeissä tapahtuvat kemialliset ketjureaktiot ja tukahduttaa palon, mikä johtaa edelleen lämpötilan laskuun.

3. Vesisumuputken käyttö suoraan sähköauton akkuun työntämistä varten, veden suihkuttamiseksi peiton päälle myrkyllisten höyryjen ja savun vähentämiseksi ja auton pitämiseksi viileänä.

Suosittelemme koko tämän ajan seuraamaan palolämpötilaa lämpökameralla. Lopuksi ja sähköajoneuvon täydelliseksi sammuttamiseksi suosittelemme kastosäiliön käyttöä.

Voit katsoa videoita live-testeistämme täältä: Fire Isolator videot

Voit ladata kaikki esitteemme ja tietolomakkeemme täältä: Fire Isolator esitteet ja tietolomakkeet

Jos olet kiinnostunut ostamaan konseptimme, ja haluat tietää lisää konseptistamme voit ottaa meihin yhteyttä: lähettää sähköpostia osoitteeseen sales@signwell.fi

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.