Polyespro® Branschstandarden inom rörmärkning

20.06.2022

Signwell är en officiell återförsäljare av PolyesPro®. Det är den högsta kvalitetsprodukten för rörmärkning som finns på marknaden idag. PolyesPro®-rörmärkningen tillverkas med hjälp av 3M™ MCS™ eller Matched Component System. Den består av polyesterbasmaterial sandwich som bilden är tryckt på, avslutad med ett skyddande polyesterlaminat. Basmaterialet har en halogenfri självhäftande baksida som gör den lämplig att applicera även på rostfria rör. Polyesterlaminatets skyddande egenskaper, såsom UV-beständighet och många kemikalier, garanterar en lång livslängd. PolyesPro®-rörmärkningar innehåller inte heller PVC (vinylklorider).

Historien bakom PolyesPro®

PolyesPro® rörmärkningsmaterial har utvecklats för att möta behoven hos företag som kräver högsta möjliga kvalitet och hållbarhet för sina rörmärkningar. PolyesPro® är ett material som har en hög grad av temperaturbeständighet, lång livslängd (över tio år) och som behåller färgerna på markeringarna (färgäkthet). För att möta det behovet arbetade tillverkaren Blomsma Signs & Safety i nära samarbete med 3M för att utveckla den nya industristandarden för märkning och märkning av rör, PolyesPro®-rörmärkningar. Efter ett flertal produktionstester och fälttester mot erforderliga kvalitetskriterier är produkten tillgänglig med alla 3M-garantier.

Flexibel produktionsprocess

Den flexibla produktionsprocessen möjliggör vilken layout och kombination av säkerhetssymboler som helst (enligt GHS och ISO7010), såväl som integrering av ytterligare information såsom rörledningsnummer, till och från indikatorer och all annan systeminformation som önskas. PolyesPro®-rörmärkningar kan tillverkas i enlighet med alla tillämpliga nationella och internationella regler och föreskrifter och normer samt ditt företags standarder. Rullarna levereras i praktiska dimensioner för effektiv och ekonomisk användning.

Unik egenskap

PolyesPro®-rörmärkningar har ett antal unika egenskaper som har möjliggjorts av 3M™s senaste innovationer inom lim och färgäkthet. Nyckelegenskapen är ett flytande akrylbaserat limskikt över 120 mikron tjockt. Detta gör att etiketterna kan appliceras på nästan alla typer av rör, även målade sådana med en liten struktur. Att använda 3M™-konfigurerade maskiner och 3M™-bläck säkerställer en exceptionellt långvarig färgäkthet hos bilden. Detta innebär att informationsöverföring av hög kvalitet säkerställs; markeringarna förblir läsbara och igenkännbara både vad gäller färgen och säkerhetssymbolerna som används.

Alla applikationer, alla typer av pipeline

Tillämpningsområdet är mycket omfattande, från offshore- och marinmarknaderna till kemiska och petrokemiska anläggningar och tankterminaler. PolyesPro®-rörmärkningar är UV-beständiga, reptåliga och tål extrema väderförhållanden och kemikalier. PolyesPro®-märkningar kan appliceras på isolerade rör, målade rör och rostfria rör.

Datablad PolyesPro®

I PolyesPro®-databladet har vi listat all relevant produktinformation och egenskaper för din referens. Vi beskriver i detalj alla fysiska egenskaper och applikationsegenskaper, lagrings- och transportegenskaper, resultaten av hållbarhetstester och information om underhåll och rengöring.

Det som skiljer PolyesPro®
från andra varumärken för rörmärkning

När rörmärkningen PolyesPro® utvecklades hade de visionen att skapa det absolut bästa rörmärkningsmaterialet som finns i världen. En rörmärkning utvecklad för att lösa vanliga och praktiska problem och förhindra eventuella korrosions- eller vidhäftningsproblem. De började med de praktiska behoven fria, istället för att använda vanliga tillgängliga material, vilket ledde till nya materialkombinationer och applicering och utveckling av en skräddarsydd limbaksida. Globalt finns det en hel del företag som erbjuder olika kvaliteter rörmärkningsmaterial.

Vad skiljer PolyesPro® från andra välkända rörmärkningsleverantörer i världen? I tabellen nedan jämför vi PolyesPro® med de genomsnittliga rörmärkningsprodukter som finns tillgängliga för närvarande.

Undvik förfalskade och sämre rörmärkningsprodukter

Populära varumärken kopieras ofta och dessa sämre produkter tar sig ofta över världen till obehöriga återförsäljare. Även om de kan ha ett lågt pris och ser bra ut vid första anblicken, har de inte vår teknik och höga kvalitet. Kvaliteten på rörmärkningsmaterial kan ofta ses av hur snabbt det missfärgas. Missfärgning orsakas till exempel av väderpåverkan (UV, saltvatten), exponering för ämnen som kemikalier och lösningsmedel, specialrengöring (högtrycksstrålar, rengöringsmedel) och rörens temperatur. Några andra vanliga kvalitetsproblem med sämre rörmarkeringsmaterial är dålig vidhäftning, CUS (korrosion under klistermärke) på grund av sämre limunderlag, visuella fel i designen och sprickor/sprickor i materialet.

Läs också

Beställ vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.